top of page
Gospeldans

GOSPELDANS

Jag har utvecklat ett helt unikt koncept där sköna rörelser inspirerade av västafrikansk dans möter gospelmusiken. Ett härligt danspass fyllt av glädje och sväng som passar alla. Efter att i flera år dansat västafrikansk dans år fick jag mellan 2011 och 2013  möjlighet anordna dans och trumresor till Ghana. Väl hemma kände jag hur de rörelser jag fått ta del av där stämde med gospelmusiken. 

 

Rörelserna görs okoreograferade, vilket innebär att du inte måste memorera någonting utan bara följa den som leder. Kroppen lär sig rörelserna vartefter, du kan koppla ur hjärnan och låta kroppen bli fri och bara vara. Känslan blir det viktiga. Din kropp blir smidigare, starkare och mer avspänd.  Du tränar bl.a. balans, koordination, kroppskännedom och rytmförståelse. Passet avslutas med en stunds återhämtning. Inga förkunskaper krävs. 

Jag har framförallt använt mig av gospeldans i gospelkörsammanhang men det passar även församlingar som längtar efter att få dansa mer till musik som svänger, som har ett bra budskap och som gör att kropp, själ och ande mår bra.

Hur trött jag än känner mig innan så svävar jag som på moln efteråt.”
 
”…vansinnigt härligt roligt och dessutom svettigt = en underbar kombination.”

”Rörelserna är precis rätt för min stela kontorskropp!”

 

// Röster från några som provat på gospeldans

 "Att dansa till gospelmusik är bland det mest upplyftande jag gjort. Jag känner mig lättare i kroppen, friare i sinnet och  gladare i hjärtat efter ett gospeldanspass."​

// Maria Nordenback-Kress, gospelsångerska, låtskrivare, körledare

bottom of page