top of page

RASTPLATS

"Rastplats" är mitt debutalbum som soloartist med sånger som kommer rakt ur mitt hjärta. Böner skrivna mitt i livet. De här sångerna har burit mig, nu hoppas jag att de ska få bära dig.


Det är svensk pop med influenser av jazz, gospel och psalm. 

Alla 13 sånger finns utgivna på CD och nothäfte. Sångerna kan sjungas solo, i kör eller med hela församlingen. Nothäftet innehåller noter, texter, ackord, körarrangemang.

Text och musik av Maria Sandell

Rastplats Maria Sandell
Nothäfte Rastplats
”Alltså Maria, du Gudsmarinerade sända kvinna. Vet du vilken frid och tröst din skiva ger? När andningen åker upp för högt, knuten ligger hård i magen och bröstet snörps ihop då finns den där. Med texter som går rätt in. När fötter och kropp vill dansa då finns det spår som ackompanjerar och bjuder upp. Och när tacksamheten inte hittar sina ord lånar jag dina, så förlösande.

Tack för att du öppnade dig, tog emot, tolkade, tonsatte och gav vidare”

// Eva McDonald, Stockholm

1. Rastplats
2. Du är buren genom allt
3. En lycklig dag
4. Endast hos dig
5. Blås på mig
6. Gud är stor
7. Jesus var mig nära
8. Gud hör mitt rop
9. Jag vill jubla
10. Nattsvart natt
11. Kom mitt barn
12. Morgon
13. Här får jag va

Medverkande:

 

Sång: Maria Sandell

Musiker:

Douglas Hedström bas, kör, Jonathan Alfredsson piano, keyboards, Petter Alin gitarr, Pontus Gillgren trummor, percussion

 

Kör:

Alma Emilsson, Louise Zetterheim, Martina Möllås, Nicolina Östblom, Victor Molino Sanchez 

 

Stråk:

Erik Holm viola, Madeleine Johansson cello, Mikael Wenhov Violin, Tomas Ebrelius Violin 

 

Blås:

Filip Tunevi trombon, Isac Åberg trumpet/ flygelhorn, Joel Karlsson tenorsaxofon, Oscar Borgenvik trumpet/ flygelhorn, Samuel Muntlin barytonsaxofon

"Rastplats är ett album jag kom i kontakt med i ett körprojekt som trummis. En skiva där varje textrad och ton är noga utvald. Marias svenska texter passar mig. De förtvivlade texterna landar så hoppfullt och de sprudlande ger en sån energi. När jag lyssnar på musiken och arrangemangen så är det toppklass. Stilbredden är imponerande från smekande visor med avskalade toner till funkiga blåsstötar och rytmer som hörs på de stora scenerna. 

Det gör att denna skiva fått en speciell plats hos mig. Ett album fullt av liv signerat av Gud och människor som står honom nära.”En lycklig dag” helt enkelt!
Tack Maria."

// Anders Månsson, Vikbolandet

"Tack Maria för ”Rastplats” tack för mångfalden av låtar.  För mej som själv går igenom en tuffare period i mitt liv är det trösterikt och rogivande att bara få förstå...att någon mer än jag kämpar...eller har kämpat på liknande vis. 
Tänker att man inte kan skriva dessa texter utan att ha vandrat i livets dalgångar.  ”Rastplats” påminner om att det finns en väg framåt och uppåt.
 
Men framförallt att det är helt ok att vara precis där man är, för vår Gud är med oss alla dagar i livets olika skiften. 
 
”Du är buren genom allt” är den sången som jag lyssnat allra mest på. Tack igen för en alldeles fantastisk platta.

//  Kamilla Björk, Kungälv

bottom of page